Utile

Din dorinta de a fi aproape de client si dupa achizitionarea produselor din fier forjat, venim in sprijinul dvs. cu sfaturi care pot fi utile spatiilor in care sunt amplasate obiectele din fier forjat.

Fierul forjat daca nu este intretinut in mod corespunzator devine inchis la culoare si prinde rugina.

Obiectele din fier forjat amplasate in spatii exterioare (gradini, peluze) vor avea viata lunga daca vor fi puse la adapost pe timpul ploii sau al iernii.

Curatarea fierului forjat se poate efectua cu o crema speciala, compusa din particule fine de marmura, care permite indepartarea murdariilor fara risc de zgariere a fierului sau cu o solutie compusa din apa, sapun si amoniac (nu mai mult de o lingura la 1 litru de apa).

Indepartarea ruginii de pe obiectele din fier forjat se poate realiza cu ajutorul unei perii metalice sau a unei bucati de smirghel.

In cazul in care obiectele din fier forjat sunt foarte ruginite, se lasa cateva zile in petrol, apoi se periaza cu o perie metalica. Petrolul se infiltreaza in rugina, permitand astfel eliminarea ei. Odata murdariile si rugina disparute, se lustruieste fierul forjat cu pasta de polishat, utilizand un disc de pasla sau de bumbac.